OM OSS

Louise Ljungberg


Jag har haft hund nästan hela mitt liv. Jag växte upp med Shetland Sheepdog och har i vuxen ålder haft Aussie, Springrar och Labrador. 

Hundarna är mitt liv och vi tränar (och tävlar ibland) inom de flesta område. För mig är det viktigt med allsidiga hundar som är arbetsvilliga oavsett vilken "gren" det är. 

Mina första år med springer blev inte riktigt som det va tänkt, min första springer fick svår OCD i bogleden och hennes kropp höll inte för allt hon/vi ville göra. Efter ett par år skaffade jag ytterligare en springer, tvyärr visade det sig snabbt att hon hade en svår allergi som vi inte kunde få rätt på. Så dessa stjärnorna blev tyvärr bara 3år resp 14mån.

När detta hade hänt så tänkte jag aldrig skaffa en spaniel igen. Men det tog inte lång tid förrän jag började sakna en springer, det är något speciellt med att ha en springer i huset. Man är alltid i underläge och överlistad, de hittar på tokiga och roliga saker jämt och ständigt. Det är helt enkelt väldigt tomt utan en knasboll i huset. 

Rätt vad det är en dag så dyker det upp en bild på en väldigt vacker tik i Tyskland. Direkt när jag ser bilden så tänker jag "den ska jag ha", men jag försöker sansa mig och tänker att den är ju i Tyskland och det blir ett stort projekt.. men den där tiken fortsätter att dyka upp på bilder och tillslut kan jag inte hålla mig utan kontaktar kennel Felicitous i Tyskland och frågar om de tänkt ta valpar på den tiken och det skulle de. Nu va det kört! Någon månad sendare besöker jag dem och får träffa alla deras hundar och om möjligt smälter jag ännu mer för tiken. Jag säger till Susanne att jag vill gärna ha en tik och den ska se ut som sin mamma. Beställningen gick igenom och ut kommer en fantastisk liten kopia, Bubbla! 

Tredje gången gilt och en frisk och trevlig springer förgyller huset.

Avelsmål


Viktigast av allt är att vi vill föda upp friska och sunda individer med stabil mentalitet, de ska kunna fungera problemfritt i samhället och kunna leva ett normalt hundliv i sin familj.

Att behålla och förvalta rasens egenskaper, ursprung och specialiteter inom både utseende och egenskaper. 

Utbildning


Skk´s uppfödareutbildning 2021/2022


"Friska och sunda individer med stabil mentalitet, de ska kunna fungera problemfritt i samhället och kunna leva ett normalt hundliv i sin familj"

Våra hundar


Hemma hos oss bor  just nu tre stycken engelska springer spaniels - Bubbla, Gry & Bodil. Och så har vi jaktlabben, tokstollen & mannen i vårt liv, Mascot.


Felicitous Lilibeth "Bubbla"

SE39842/2019

Läs mer om Bubbla här

Klovstamons Oh My God "Bodil"

SE45609/2019

Gry

Ringlets Mascot "Mascot"

SE10126/2017